Image

Nu inleds andra etappen på Gröndal

Bygg/Arkitektur Nu startar Finnvedsbostäder och Bygga etapp två i byggnationen av kvarteret Salvian som totalt kommer förse Värnamoborna med 80 moderna hyresrätter i passivhus. Byggnationen inleddes med ett första spadtag våren 2012 och i december 2013 står de två första husen klara för inflyttning.
Publicerad den 12 Augusti 2013

I morgon den 13 augusti 2013 startas etapp två i byggandet och detta inleds med ett andra spadtag som tas av Finnvedsbostäders vd, Mikael Nordholm, Per-Magnus Rylander, fastighetschef på Finnvedsbostäder, Lars Leijon, ordförande Finnvedsbostäder, Rolf Carlsson, vd Bygga och Mattias Svensson, byggchef Bygga.

- Etapp två innebär att vi skall bygga ytterligare tre miljösnälla passivhus med ettor, tvåor och trerumslägenheter, säger Per-Magnus Rylander, fastighetschef på Finnvedsbostäder.

Passivhus är välisolerade byggnader som till stor del värms upp genom den energi som redan finns i huset. Bland annat används den energi som alstras av oss människor och våra hushålls- och mediaapparater.

Passivhuset är prisvärt. De små extrakostnaderna för bättre isolering och värmeväxlad ventilation kan ge lägre totalkostnader redan efter några år, men varierar mellan de olika projekten.

Intresset för lägenheterna har varit mycket stort och mer än hälften av lägenheterna i de två första husen är redan bokade.

- Redan innan vi har börjat bygga på etapp två har intresserade blivande hyresgäster hört av sig och bokat de lägenheter de vill ha, säger Mikael Nordholm, vd Finnvedsbostäder.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige