Image
Bild: Istock

Northvolt hyr stort av Novi

Uthyrning Novi Real Estate har inom ramen för sitt förvaltningsuppdrag för Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv under året tecknat flera hyresavtal med Northvolt om totalt 5 605 kvadratmeter i fastigheten Skutan 19, Alströmergatan 20–22 vid Fridhemsplan.
Publicerad den 7 Oktober 2021
Annons
Image

Northvolt grundades med uppdrag att bygga världens grönaste batteri för att bland annat möjliggöra den europeiska övergången till förnybar energi. Northvolt har idag över 1 200 medarbetare med 70 olika nationaliteter, med sitt huvudkontor i Stockholm.
– Vi är väldigt glada över att Northvolt valt att etablera sig i den här fina fastigheten från 20-talet med industriell karaktär och högt i tak. Här har vi haft möjlighet att möta deras behov av att kombinera deras huvudkontor med en ateljé för prototyper. Att på nära håll få följa deras resa för att bygga världens grönaste batterier med minimalt koldioxidavtryck känns otroligt spännande, säger Fredrik Lindén, uthyrningschef på Novi Real Estate.

Northvolt kommer genom dessa uthyrningar att förhyra tre fjärdedelar av fastighetens totala uthyrningsbara yta. Lokalerna anpassas till skräddarsydda moderna kontor för att möta Northvolts växande arbetsplatsbehov. Ytorna har tillträtts i etapper där den sista ytan tillträddes den 1 oktober 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Novi Real Estate på Branschguiden

Novi Real Estate erbjuder tjänster inom externförvaltning av fastigheter. Vi är en aktör med stabila och finansiellt starka ägare tillför kompetens och kunskap till branschen. Våra ägare och partners har lång erfarenhet av att utveckla uppdrag, organisationer och bolag. Novi Real Estate är en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på förvaltningsmarknaden.
Novi är latin för ny, och det passar oss. Vi vill vara nytänkande och nyskapande. Även loggan står för nyskapande – en symbol för att vi inte följer ett utstakat spår utan kan och vågar bryta ny mark.
Vi förvalt...

Läs mer om Novi Real Estate på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY