Image

Norrmän köper mark av Paulsson-bolag

PROJEKT Det nya norskägda bolaget Åre Hamrebacken Fastighet AB planerar en satsning på 250 bostäder i Duved nära Åre. För ändamålet har man köpt ett markomårde på 32 hektar. Säljare är Paulssons bolag Skistar. Satsningen beräknas uppgå till cirka 450 miljoner kronor.
Publicerad den 24 April 2009

Det norska bolaget har köpt ett 32 hektar stort område. Säljare är Paulssonägda Skistar. Satsningen blir den största i Duved på tio år och innefattar 1 500 nya bäddar fördelat på cirka 250 bostäder i tre områden.

Det kommer att bli både hus och lägenheter, från 60 kvadrameter och uppåt.

Priset kommer att hamna på 1,5 miljoner kronor och uppåt. Målgruppen är barnfamiljer från Sverige och Norge.

– Det låga priset innebär att vanliga människor kan köpa lägenheter. I Norge kan inte vanligt folk köpa fritidhus i fjällen till det priset, de har inte råd, säger Kjell Fenstad, en av de tre ägarna av fastighetsbolaget till Östersunds-Posten.

Projektet ska byggas i tre etapper, och den första etappen är beräknad att kunna påbörjas redan i sommar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige