Image
Bild: Istock

Nordr säljer hyresrättsprojekt i Sundbyberg till Bantorget Hyresbostäder

Transaktioner Nordr (fd Veidekke Eiendom) har utvecklat projektet Rissnehöjden sedan 2005 med ambitionen att göra Rissne mer stadslikt med fler bostäder, lokaler för verksamheter, gator, lokalgator och förbättrade kommunikationer. På den aktuella fastigheten i Rissne planeras för 169 hyresrättslägenheter i fyra lamellhus och ett punkthus, med en uthyrningsbar area om cirka 9 000 kvadratmeter.
Publicerad den 10 December 2020

Som en del av Nordrs löpande portföljstrategi väljer nu bolaget att sälja projektet till Bantorget Hyresbostäder som förvärvar utvecklingsprojektet enligt så kallad forward-funding, där Nordr fortsatt driver och projektleder byggnationen utifrån exploateringsavtalet som tecknades 2019.
– Vi arbetar löpande med vår projektportfölj och den affär som vi nu gör med Rissnehöjden ligger helt i linje med vår affärsstrategi, där hyresrätter ska komplettera vår kärnaffär - utveckling av bostadsrätter, säger Lukas Nilsson, transaktionsansvarig affärsutvecklare på Nordr.
– Vi är glada att genomföra detta förvärv av ett attraktivt projekt i Stockholm. Genom förvärvet så ökar vi vår portfölj i Stockholm och ser fram emot ett gott samarbete med Nordr, säger Erik Spernaes, vd för Bantorget Hyresbostäder.

Byggstart planeras till strax efter årsskiftet och Credentia kommer vara ansvariga för entreprenaden.
– Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få starta produktionen av detta fina projekt efter ett givande samarbete med Nordr i tidigt skede, säger Oskar Öhlin, regionchef på Credentia.

TM & Partners har varit Nordrs legala rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige