Image
Bild: Istock

Nordr säljer hyresrättsprojekt i Sundbyberg till Bantorget Hyresbostäder

Transaktioner Nordr (fd Veidekke Eiendom) har utvecklat projektet Rissnehöjden sedan 2005 med ambitionen att göra Rissne mer stadslikt med fler bostäder, lokaler för verksamheter, gator, lokalgator och förbättrade kommunikationer. På den aktuella fastigheten i Rissne planeras för 169 hyresrättslägenheter i fyra lamellhus och ett punkthus, med en uthyrningsbar area om cirka 9 000 kvadratmeter.
Publicerad den 10 December 2020
Annons
Image

Som en del av Nordrs löpande portföljstrategi väljer nu bolaget att sälja projektet till Bantorget Hyresbostäder som förvärvar utvecklingsprojektet enligt så kallad forward-funding, där Nordr fortsatt driver och projektleder byggnationen utifrån exploateringsavtalet som tecknades 2019.
– Vi arbetar löpande med vår projektportfölj och den affär som vi nu gör med Rissnehöjden ligger helt i linje med vår affärsstrategi, där hyresrätter ska komplettera vår kärnaffär - utveckling av bostadsrätter, säger Lukas Nilsson, transaktionsansvarig affärsutvecklare på Nordr.
– Vi är glada att genomföra detta förvärv av ett attraktivt projekt i Stockholm. Genom förvärvet så ökar vi vår portfölj i Stockholm och ser fram emot ett gott samarbete med Nordr, säger Erik Spernaes, vd för Bantorget Hyresbostäder.

Byggstart planeras till strax efter årsskiftet och Credentia kommer vara ansvariga för entreprenaden.
– Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få starta produktionen av detta fina projekt efter ett givande samarbete med Nordr i tidigt skede, säger Oskar Öhlin, regionchef på Credentia.

TM & Partners har varit Nordrs legala rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige