Image

Nordika hyr ut i Electra Building

Uthyrning Nordika hyr ut till bland annat Skatteverket och Intel i Electra Building i Kista. Totalt rör det sig om 5 000 kvadratmeter, vilket betyder att vakansgraden nu ligger under tio procent.
Publicerad den 23 Juni 2015

I Electra Building, som rymmer cirka 25 000 kvadratmeter lokalyta, har cirka 5 000 kvadratmeter nyligen hyrts ut. De största uthyrningarna har gjorts till Skatteverket och Intel som båda flyttar in efter sommaren. Vakansen i fastigheten ligger nu under 10 procent - ner från cirka 40 procent våren 2013 då Nordika förvärvade fastigheten. Fastighetens centrala läge i kombination med moderna, flexibla och ljusa lokaler har bidragit till den starka uthyrningen.
Robert Högström, Fastighetschef för Nordika kommenterar:

– Det känns roligt att vårt aktiva uthyrnings- och förvaltningsarbete fortsätter ge bra resultat. Vi tror starkt på Kista och är övertygade om att Kista kommer befästa sin plats som ett av Stockholms absolut bästa och snabbväxande kontorslägen. Kista har effektiva kommunikationer samt en väl utbyggd service. Kista går mer och mer ifrån att vara ett kluster för IT och Telekom till att bli en normaliserad delmarknad för olika typer av kontorshyresgäster vilket även avspegla sig i högre hyresnivåer och starkare efterfrågan på bra lokaler. De flesta företag vi hyr ut till nu är inte verksamma inom IT och Telekom utan kommer från sektorer såsom mode, sport, läkemedel och utbildning.

Uthyrningarna har genomförts i samarbete med Nordic PM.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige