Image

Nordika hyr ut i Electra Building

Uthyrning Nordika hyr ut till bland annat Skatteverket och Intel i Electra Building i Kista. Totalt rör det sig om 5 000 kvadratmeter, vilket betyder att vakansgraden nu ligger under tio procent.
Publicerad den 23 Juni 2015
Annons
Image

I Electra Building, som rymmer cirka 25 000 kvadratmeter lokalyta, har cirka 5 000 kvadratmeter nyligen hyrts ut. De största uthyrningarna har gjorts till Skatteverket och Intel som båda flyttar in efter sommaren. Vakansen i fastigheten ligger nu under 10 procent - ner från cirka 40 procent våren 2013 då Nordika förvärvade fastigheten. Fastighetens centrala läge i kombination med moderna, flexibla och ljusa lokaler har bidragit till den starka uthyrningen.
Robert Högström, Fastighetschef för Nordika kommenterar:

– Det känns roligt att vårt aktiva uthyrnings- och förvaltningsarbete fortsätter ge bra resultat. Vi tror starkt på Kista och är övertygade om att Kista kommer befästa sin plats som ett av Stockholms absolut bästa och snabbväxande kontorslägen. Kista har effektiva kommunikationer samt en väl utbyggd service. Kista går mer och mer ifrån att vara ett kluster för IT och Telekom till att bli en normaliserad delmarknad för olika typer av kontorshyresgäster vilket även avspegla sig i högre hyresnivåer och starkare efterfrågan på bra lokaler. De flesta företag vi hyr ut till nu är inte verksamma inom IT och Telekom utan kommer från sektorer såsom mode, sport, läkemedel och utbildning.

Uthyrningarna har genomförts i samarbete med Nordic PM.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordic PM på Branschguiden

Vi på Nordic PM är fastighetskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Vårt tjänsteutbud är huvudsakligen uppdelat i fyra affärsområden:

•Fastighetsförvaltning
•Lokaluthyrning
•Fastighetsutveckling
•Fastighetstransaktioner

Vår organisation genomsyras av entreprenörsanda och våra medarbetare tar initiativ, är ambitiösa och drivs av engagemang, fokus och närvaro.

Vi arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats, eftersom vi är övertygade om att vi uppnår bäst resultat genom ett aktivt arbete i fastigheterna...

Läs mer om Nordic PM på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige