Image
Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten.
Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten. Bild: Nivika

Nivika förvärvar fastigheter till värde av en halv miljard

Bolag Nivika fortsätter att expandera sin bostadsportfölj och har tecknat avtal om förvärv av SantHem, ett fastighetsbestånd med bostadsfastigheter om totalt ca 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Kalmar, Höganäs och Båstad.
Publicerad den 19 Oktober 2021

Portföljen innehåller sju nybyggda fastigheter med byggår 2018 till 2022 och består av ca 300 hyreslägenheter. Fem av fastigheterna är belägna i Kalmar, en i Höganäs samt en fastighet i Båstad vilken är under produktion och inflyttning sker etappvis från oktober till april 2022. Hyresvärdet på portföljen är cirka 28 miljoner kronor.

Överenskommet fastighetsvärdet är 585 miljoner kronor. Planerat tillträde är i mitten av november, transaktionen är villkorad av godkännande från kommande extra bolagsstämma.

– Transaktionen ligger väl i linje med vårt mål att öka andelen bostäder i beståndet. Fastigheterna är nybyggda och möjliggör långsiktig förvaltning från dag ett. Då projektering av bostadsbyggnation i Nybro pågår blir det naturligt att utöka portföljen till Kalmar. Fastigheterna i Höganäs och Båstad kompletterar befintlig portfölj på Västkusten där vi sedan tidigare äger kommersiella fastigheter, kommenterar Niclas Bergman, vd för Nivika.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige