Image
Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten.
Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten. Bild: Nivika

Nivika förvärvar fastigheter till värde av en halv miljard

Bolag Nivika fortsätter att expandera sin bostadsportfölj och har tecknat avtal om förvärv av SantHem, ett fastighetsbestånd med bostadsfastigheter om totalt ca 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Kalmar, Höganäs och Båstad.
Publicerad den 19 Oktober 2021

Portföljen innehåller sju nybyggda fastigheter med byggår 2018 till 2022 och består av ca 300 hyreslägenheter. Fem av fastigheterna är belägna i Kalmar, en i Höganäs samt en fastighet i Båstad vilken är under produktion och inflyttning sker etappvis från oktober till april 2022. Hyresvärdet på portföljen är cirka 28 miljoner kronor.

Överenskommet fastighetsvärdet är 585 miljoner kronor. Planerat tillträde är i mitten av november, transaktionen är villkorad av godkännande från kommande extra bolagsstämma.

– Transaktionen ligger väl i linje med vårt mål att öka andelen bostäder i beståndet. Fastigheterna är nybyggda och möjliggör långsiktig förvaltning från dag ett. Då projektering av bostadsbyggnation i Nybro pågår blir det naturligt att utöka portföljen till Kalmar. Fastigheterna i Höganäs och Båstad kompletterar befintlig portfölj på Västkusten där vi sedan tidigare äger kommersiella fastigheter, kommenterar Niclas Bergman, vd för Nivika.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY