Image
Nivika bygger och hyr ut till Postnord.
Nivika bygger och hyr ut till Postnord. Bild: Nivika

Nivika bygger ny anläggning till Postnord i Värnamo

Uthyrning Nivika Fastigheter och Postnord har tecknat ett hyresavtal avseende ny logistikanläggning i Värnamo, avtalet är på tio år.
Publicerad den 13 Januari 2022
Annons
Image

Fastigheten ligger i anslutning till väg 27 och knutpunkten med E4:an, det så kallade Sydsvenska krysset.

Nivika kommer att uppföra en logistikanläggning på 1 900 kvadratmeter med terminal och tillhörande kontor och personalutrymmen. Lokalen kommer att hysa brev- och pakethanteringen för Värnamo med omnejd och cirka 60 brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats här. I hyresobjektet ingår en tomtyta på drygt 12 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att ha en hög miljöprestanda, energiförbrukning som uppfyller krav enligt Miljöbyggnad Silver och byggnaden förbereds för både elbilsladdare och solceller.

Byggnationen startar under det första kvartalet 2022 och anläggningen beräknas inflyttningsklar under våren 2023.
– Postnord är en viktig hyresgäst redan idag för Nivika och med den nya logistikanläggningen stärks relationen ytterligare när vi tillsammans tar fram en modern anläggning som möter framtidens krav på transporter, flexibilitet och effektivitet, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY