Image

Niras får uppdrag av Nordea

Bolag Niras får i uppdrag att ansvara för om- och nybyggnationer av Nordeas bankkontor i Sverige. I uppdraget ingår också att hitta nya lokaler, framför allt i Stockholm och Göteborg.
Publicerad den 20 Juni 2011

I Sverige rör det sig om cirka 50 bankkontor det närmaste året.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att besätta en projektorganisation tillsammans med Nordea och andra konsulter, arkitekter, lokala byggledningsföretag, entreprenörer med flera, för att klara den korta tiden.

- Det är dessutom extra komplicerat att bygga om bankkontor, eftersom det måste ske utan för stora störningar på pågående verksamhet. Samtidigt finns det stora säkerhetsrisker som man måste ta hänsyn till, menar Anders Hedén, projektchef på Niras och ansvarig för projektet.

Minst fem personer från Niras kommer att vara engagerade i arbetet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige