Image

Niam tecknar stort hyresavtal med Polishögskolan

Uthyrning Niam har tecknat ett sexårigt hyresavtal om cirka 42 000 kvadratmeter med Rikspolisstyrelsen avseende Polishögskolan på Sörentorp i Solna och Sollentuna. Samtidigt planerar man framtida expansionsmöjligheter.
Publicerad den 4 April 2012

Polishögskolan har sedan början av 1970-talet bedrivit polisutbildning på Sörentorp. Rikspolisstyrelsen har i samband med att hyresavtalet tecknades fattat ett strategiskt inriktningsbeslut om att lokalerna i Sörentorp är en långsiktig och väl etablerad enhet som ska ingå i det totala framtida lokalbehovet för Rikspolisstyrelsen.

Parterna ska gemensamt fortsätta arbeta med att utreda framtida etableringar, utvecklings- och expansionsmöjligheter för Rikspolisstyrelsens verksamhet på området. Niam har i dagsläget byggrätter motsvarande cirka 24 000 kvadratmeter på Sörentorp.

- Vår långsiktiga vision för Sörentorp innehåller nya moderna lokaler för Polishögskolan med campus, bostäder och kontor i nära samspel med nationalstadsparken och de gröna kvaliteter som redan finns i dag på området, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

Newsec Asset Management förvaltar fastigheterna på Sörentorp för Niams räkning och har i samarbete med Niam förhandlat avtalet med Rikspolisstyrelsen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige