Image
Thermo Fishers huvudkontor får ny ägare.
Thermo Fishers huvudkontor får ny ägare. Bild: Niam

Niam säljer i Finland

Transaktioner Niam har avyttrat Thermo Fishers finska huvudkontor och FOU-anläggning till ICG.
Publicerad den 21 December 2021
Annons
Image

Byggnaden uppfördes 2002 och har över 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den ligger intill Vandaforsens järnvägsstation i Vanda utanför Helsingfors.
– Under vårt ägande har vi gjort flera investeringar i tillgången för att möta de långsiktiga behoven hos ett globalt life science-företag och dess anställda, säger Antti Muilu, Country Manager Finland på Niam.
– ICG:s SLB-fond är glada över att avsluta förvärvet av denna mycket verksamhetskritiska anläggning, i vad som är vår första investering i Finland. Finland och Norden är en viktig målmarknad för vår strategi, och vi letar aktivt efter ytterligare affärskritiska fastighetsmöjligheter, säger Chad Brown, vd på ICG.

ICG rådgavs av JLL.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige