Image

Niam köper för fem miljarder i Danmark

Transaktioner Niam köper samtliga aktier i privatägda HD Ejendomme A/S, med 2 000 bostäder och 73 kommersiella fastigheter i Danmark för 560 miljoner euro.
Publicerad den 25 April 2017
Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Majoriteten av bostäderna är byggda under de senaste 15 åren och varierar vad gäller fastighetstyp (radhus, lägenheter och villor) och läge.

HD Ejendomme drabbades hårt av finanskrisen och sedan 2009 har fokus legat på att framgångsrikt minska balansen och optimera driften. Försäljningen till Niam innebär att HD Ejendomme blir finansiellt och strategiskt stärkta, vilket gör att bolaget kan fokusera på framtiden. Detta gagnar alla berörda parter, men främst deras medarbetare och hyresgäster.

Johan Bergman, vd på Niam:
- Vi är väldigt glada över att förvärva HD Ejendomme och ser framförallt stor potential i den välskötta bostadsportföljen. Vi tror att denna utgör en bra plattform för fortsatt tillväxt inom segmentet.

Catella har varit rådgivare till HD Ejendomme.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige