Image
Bonava
Bonava Bild: Bonava

Niam köper av Bonava i Greve, Danmark

Transaktioner Niam har ingått ett bindande avtal med Bonava om att förvärva sex punkthus under uppförande avseende totalt 80 hyreslägenheter i Greve, strax utanför Köpenhamn.
Publicerad den 18 December 2020

Bonava kommer även för att hyra ut bostäderna. Projektstart sker i år och de första hyresgästerna förväntas flytta in sommaren 2022.

Projektet är beläget i norra delen av Greve och är en del av ett större kvarter under utveckling. Samtliga bostäder kommer att bli Svanenmärkta vilket har varit ett viktigt kriterium för Niam.

Michael Berthelsen, Country Manager för Niam i Danmark:
– Vi är mycket glada över att ha förvärvat dessa 80 miljömärkta kvalitetslägenheter i Greve av Bonava, som är en mycket kompetent utvecklare av bostadsfastigheter. Närheten till allmänna kommunikationer gör att man når centrala Köpenhamn på cirka 20 minuter och i närområdet finns både skolor, shopping samt korta avstånd till vatten och natur. Vi anser därför Greve vara en attraktiv del av Stor-Köpenhamn att bosätta sig i.

– Vår målsättning är att investeraraffärer ska stå för cirka 30 procent av vår försäljning. Den här affären bekräftar att det råder en god efterfrågan att investera i hållbara och prisvärda hyresbostäder i attraktiva områden, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Bonava.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY