Image

Newsec blir delvis partnerägt

Bolag Newsec kommer inom kort att erbjuda vissa medarbetare delägarskap i Newsec Sverige AB, som omfattar Newsecs rådgivningsverksamhet. Stronghold kommer dock att kvarstå som majoritetsägare. - Genom det här erbjudandet ska vi locka till oss de bästa på marknaden, säger Newsecs Sverigechef Bert-Ove Johansson till Fastighetssverige.
Publicerad den 24 April 2012
Bert-Ove Johansson. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Bert-Ove Johansson. Bild: Newsec.

Bakgrunden är att Newsec vill locka till sig – och behålla – de bästa konsulterna när det gäller transaktioner, värdering och analys.

- Newsec är i dagsläget ledande inom asset management. Vi är med 70 experter i norra Europa en av de ledande inom Advice, det vill säga värdering och analys. Däremot har vi en bit kvar inom transaktioner, även om vi har gått framåt det senaste året och har fördubblat vårt transaktionsteam till 18 personer. Att nu kunna erbjuda delägarskap ger oss klara möjligheter att locka till oss de absolut bästa på marknaden, och även belöna dem hos oss som verkligen levererar i dag, säger Bert-Ove Johansson till Fastighetssverige.

Delägarskapet gäller bara rådgivningsverksamheten det vill säga Advice och Transactions, inte Asset Management.

När börjar ni med detta?
- Systemet är under utarbetande. Det är inte helt klart hur det kommer att se ut, men det kommer att sjösättas på den här sidan av halvårsskiftet, så snart som möjligt.

Hur många delägare kommer det här bolaget att ha om ett år?
- Svårt att säga, det finns inget självändamål i att ha många delägare. Och det kommer inte att erbjudas alla, utan ett fåtal, de allra bästa.

Det låter som runt ett tiotal personer?
- Det kanske inte är helt fel.

Kommer det här förslaget från er på Newsec, eller uppifrån, från Urban Edenström och Stronghold?
- Det var vårt initiativ. Vi ser att de fungerar bra hos andra konsultföretag och tror att det gör det hos oss också.

Stronghold äger i dag 100 procent av Newsec Sverige AB, och kommer också framöver att äga minst 51 procent av bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige