Image

NCC:s första gröna anbud-affär klar

AFFäRER NCC Construction Sverige har lanserat ett så kallat grönt anbud, där allt från byggplats och material till konstruktion och drift är miljöanpassat.
Värmdö kommun blir först ut med att välja ett grönt anbud.
Publicerad den 30 Juli 2010

NCC bygger en miljöanpassad entreprenad för en ny idrottshall i Värmdövik. Ordern är värd 24 miljoner kronor.

Hallen ska klassas både som Miljöklassad Byggnad och Green Building.

- Många flyttar till Värmdö, vilket bidrar till nya behov av bland annat lokaler. Det är positivt om hallen kan bli en förebild för hur Värmdö och andra kommuner i landet kan minimera den påverkan på miljön som bebyggelse har, säger Bertil Adolfsson, byggchef på Värmdö Bostäder AB och Värmdö Kommun Fastigheter AB.

NCC har också tagit fram en klimatdeklaration för att klimatkompensera ett beräknat utsläpp på 316 ton CO2-ekvivalenter som alstras under byggtiden. Klimatkompensationen blir ekonomiskt stöd till certifierade och verifierade klimatprojekt. NCC använder grönt byggande, vilket innebär att arbetsplatsen anpassas med energisnåla maskiner, byggbodar och klimateffektiv produktion.

- NCC vill påskynda den gröna omställningen av byggbranschen. Därför erbjuder vi våra kunder gröna anbud och är glada att Värmdö kommun tar första steget mot mer miljö- och klimatanpassade projekt, säger Lars Westman, affärschef, NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige