Image

NCC hyr ut 6 500 kvadratmeter till global konsult

Uthyrning Konsultföretaget WSP flyttar sitt regionkontor till NCC:s nya kontorsfastighet på Ullevigatan 17-19. Kontoret blir klimatsmart och kommer klara höga krav på god arbetsmiljö. WSP hyr 6 500 kvadratmeter och inflyttning beräknas till februari 2013.
Publicerad den 5 December 2011

Fastigheten Ullevigatan 17-19 ligger vid infarten till Göteborg intill stadens arenor och evenemangsstråk. Läget är synligt och centralt med Göteborgs centralstation inom promenadavstånd. Fastighetens totala uthyrningsbara yta är 14 000 kvadratmeter.
– Vi hälsar WSP varmt välkomna till en fastighet som har ett absolut toppläge i Göteborg. Fastigheten har dessutom mycket högt ställda miljökrav, ett område där vi är ledande i branschen. Att intresset för projektet är stort, avspeglas i de många pågående diskussioner vi har med hyresgäster i ett flertal olika branscher, säger Manne Aronsson, regionchef för NCC Property Development.

Ullevigatan 17-19 blir en Green Building-fastighet och kommer att miljöklassas enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Fastigheten är fylld med klimatkloka lösningar som effektiv belysning för låg energianvändning samtidigt som WSP tecknar ett så kallat grönt hyresavtal som garanterar en lägre energikonsumtion.

Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser för framtiden.
– Vi tror på Göteborg som en viktig tillväxtregion och vårt nya kontor är en del i vår satsning att kunna erbjuda heltäckande regional kompetens. Kontoret motsvarar både de hållbarhetsfrågor vi arbetar med och de höga krav vi har på god arbetsmiljö, säger Mickey Johansson, vice vd på WSP Sverige.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom hus och industri, transport och infrastruktur samt miljö och energi.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige