Image

NCC får uppdrag värt halv miljard

BYGG NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en ny rättspsykiatrisk anläggning utanför Stockholm. Ordervärdet uppgår till cirka en halv miljard kronor.
Publicerad den 7 April 2008

Nu vidtar planering och projektering inför den planerade byggstarten hösten 2008. Parterna ska tillsammans utarbeta de slutliga ramarna för bygget och det arbetet inkluderar även en överenskommelse om en avtalad riktkostnad för projektet.

Anläggningen, som blir totalt 20 000 kvadratmeter, har beställts av Stockholms läns landsting och byggs på en tomt som är 15,7 hektar stor.
- Entreprenaden har föregåtts av en arkitekttävling och det vinnande bidraget \″Helix\″ blir en spännande utmaning, inte minst när det gäller den tekniska komplexiteten, säger Claes Magnusson, avdelningschef på NCC Construction region Stockholm/Mälardalen.

- Den nuvarande rättspsykiatriska anläggningen behöver på grund av ålder och förslitning ersättas. Både personal och patienter kommer att få bättre lokaler att vistas i, säger Marie Boestad, fastighetschef på Locum.

Orderregistrering beräknas ske i det fjärde kvartalet 2008.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige