Image

NCC bygger miljösmart skola i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att bygga en miljösmart skola i Staffanstorp. Ordern är värd 110 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Augusti 2013

– Vi bygger för att nå en låg energiförbrukning, där målet är ungefär en fjärdedel av den gamla skolans energianvändning. Det kommer att spara på både miljö och pengar, säger Kristian Jansson, avdelningschef på NCC Construction, region Syd.

Skolan energiförbrukningen beräknas ligga drygt 20 procent under BBR-kraven för denna typ av byggnad, som är 55 kWh/kvm och år.

Målet är att skolan når högsta certifieringsnivån för Miljöbyggnad. Miljöcertifieringen betyder framför allt att byggnaden uppfyller krav på mycket effektiv energianvändning, som även ger lägre energikostnader.

Men Miljöbyggnad kräver också sunda materialval utan farliga ämnen, en tyst och ljus inomhusmiljö med god isolering, god ventilation med bra inomhusluft och temperatur, samt hög fuktsäkerhet.

NCC har rivit den gamla skolan och påbörjat bygget av den nya som står klar i november 2014. Undervisningen startar i januari 2015.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY