Image
NCC får i uppdrag av NREP att bygga 526 lägenheter i Åbo, Finland.
NCC får i uppdrag av NREP att bygga 526 lägenheter i Åbo, Finland.

NCC bygger 526 lägenheter åt NREP i Åbo

Bygg/Arkitektur NCC ska bygga 526 hyreslägenheter i Åbo, Finland på uppdrag av NREP. Bostäderna är fördelade i fem hus och de blir startskottet för ett nytt bostadsområde i staden. Ordervärdet uppgår till cirka 615 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Mars 2022

I NCC:s uppdrag ingår även att bygga ett parkeringshus och en innergård ovanpå detta. Målsättningen är att projektet ska certifieras enligt LEED Platinum samt nå energiklassificering A. Förnybara energikällor som bergvärme och solpaneler kommer att användas för uppvärmning av husen och en del av elproduktionen.

– Tillsamman med NREP har vi gemensamt satt ambitiösa hållbarhetsmål för det här projektet och de blir en viktig milstolpe på resan mot ett hållbart och koldioxidneutralt byggande. Vi ser fram emot att starta vårt andra pågående projekt med NREP, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef Building Nordics.

Projektet är startskottet för ett nytt bostadsområde i Åbo, och det är också NREP:s största projekt i staden.

– Vi har satt upp ambitiösa klimatmål för vår fastighetsportfölj och bostäderna som byggs i Åbo kommer att vara koldioxidneutrala. Att nå dessa mål kräver mycket även av våra partners. NCC kan hantera komplexa byggprojekt och delar vår syn på hållbart byggande. Vi är glada över att förverkliga detta stora och mångsidiga projekt med NCC, säger Petri Valkama, partner och direktör på NREP.

Markarbetena påbörjas i mars och det första huset ska stå klar i januari 2024.

Ordern kommer att registreras i affärsområdet NCC Building Nordics under första kvartalet 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige