Image

NCC bereder mark för Skandinaviens största sågverk

BYGG NCC Construction Sverige utför mark- och ledningsarbete i Braviken utanför Norrköping inför byggandet av det som kommer att bli Skandinaviens största sågverk. Uppdragsgivare är Holmen Timber och ordern är värd 77 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Augusti 2009

NCC:s arbete omfattar bland annat sprängning av 270 000 kubikmeter berg. För att detta ska genomföras på ett säkert och miljömässigt bra sätt har provsprängningar genomförts under våren.

– Det är stora volymer berg och jord som ska hanteras och det gäller att se till att hela kedjan av arbetsinsatser fungerar korrekt. Vi ser fram emot att komma igång med arbetet, säger Anders Gustafsson, affärschef på NCC Region Syd.

Arbetet innebär bland annat att 50 000 kubikmeter matjord och 200 000 kubikmeter lera ska forslas bort från platsen. NCC kommer även att sköta förberedelser för installation av el samt vatten- och avlopp.

– Vi kommer också att anlägga 100 000 kvadratmeter asfalt och lika stora ytor med stenmjöl, säger Anders Gustafsson.

Den totala ytan som NCC bearbetar i projektet är 285 370 kvadratmeter stor. Arbetet är en generalentreprenad och sysselsätter cirka 25 personer. Det ska vara klart i november 2010.

Holmen Timbers sågverk i Braviken, intill Bravikens pappersbruk, kommer när det är helt färdigt att ha en årlig kapacitet om 750 000 kubikmeter trävaror av gran. Här ska man ta hand om och förädla hela trädet på ett kostnads- och miljöeffektivt sätt genom att trävaror och papper tillverkas på samma ställe. Sågverket beräknas ge cirka 110 nya arbetstillfällen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige