Image

Nationalarena för handboll planeras i Partille

PROJEKT KF Fastigheter hoppas få bygga en nationalarena för handboll i Partille. Arenan kan stå färdig tidigast 2010.
Publicerad den 5 Mars 2008

Idén föddes i slutet av förra året och vid det senaste kommunfullmäktigemötet i Partille presenterades KF Fastigheters vision för den nya arenan.
- Spännande med en större idrottshall som kan användas till annat som konserter, shower och utställningar, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Svensson (m) till GP.

Förslaget innehåller mer än handbollsarenan med publikkapacitet för 4000 personer.
- Det handlar om en kombination av hall, kontor, bostäder och handel. En lösning för hela området, säger Stefan Svensson.

Tanken är att bland andra Sveriges största handbollsförening, Sävehof, ska hålla till i arenan som är tänkt att byggas på kolvringstillverkaren Daros gamla fabrikstomt. KF Fastigheter har undersökt liknande projekt och funnit att en idrottsarena i kombination med en handelsplats ger spin off-effekter.

- Ett av Partilles största utvecklingsområden är Daros-tomten. Tack vare tredimensionell fastighetsbildning kan handelsplatsen kombineras med en arena med plats för 4 000 åskådare. Liknande satsningar finns i andra länder, men detta är unikt för Sverige, säger KF Fastigheters projektansvarige Jonas Skingley.

Om politikerna i Partille ger KF Fastigheter klartecken att gå vidare med visionen inleds arbetet med detaljplanen som kan vara klar tidigast om ett drygt år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige