Image
Ibrahim Baylan.
Ibrahim Baylan. Bild: Regeringen

Näringsministern till fastighetsägarna: "Hjälp till"

Sverige Näringsminister Ibrahim Baylan vädjade på skärtorsdagen till fastighetsägarna att ställa upp med hyreslättnader till utsatta branscher under coronapandemin.
Publicerad den 9 April 2020

Baylan menade att han hade fått signaler om att många fastighetsägare är ovilliga att ställa upp med hyreslättnader, enligt förslaget som regeringen presenterade den 25 mars.

– Staten och skattebetalarna ställer upp och tar halva kostnaden för hyreslättnader för upp till 50 procent av hyran. Vi är i det här tillsammans och det gäller att alla ställer upp och hjälper till, underströk Ibrahim Baylan.

På frågan om att statliga och offentliga aktörer inte går i bräschen för att hjälpa till sa Baylan:
– Det är viktigt att alla hjälper till, såväl offentliga aktörer som privata.

Regeringen har haft kontakt med EU-kommissionen om förslaget, som ju utgör en form av statsstöd. Ibrahim Baylans förhoppning är att förslaget ska kunna klubbas veckan efter påsk. Förslaget gäller i nuläget hyreslättnader under årets andra kvartal.

Förslaget om hyreslättnader gäller vissa utsatta branscher – se vilka som omfattas här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY