Image

NAI Svefa planerar kraftig expansion

BOLAG Nu går NAI Svefa in i fas två i sin förändringsprocess. Det innebär bland annat att man ska utöka antalet anställda med uppemot 50 personer. – Vi upplever medgång och kommer att förmodligen att göra ett av våra bästa år hittills, säger Lennart Weiss, vd på NAI Svefa till Fastighetssverige.
Publicerad den 1 Oktober 2009

Just nu är NAI Svefa inne i en intensiv rekryteringsfas och har kontakt med 15-20 personer som ska vara med och utveckla bolagets befintliga och nya affärsområden.

Men det kommer inte att räcka med dem, NAI Svefa ska anställa betydligt fler än så.

– Vi ligger idag och pendlar på 120-130 personer och i nästa steg tar vi sikte på att ligga kring 160-170 personer. Inom nio - tolv månader vill vi ha uppemot 40 fler anställda på plats. Det handlar till exempel om ekonomer, lantmätare och fastighetsekonomer, säger Lennart Weiss.

Dessutom storsatsar NAI Svefa på ett antal regionala områden.

– Vi finns idag på 17 platser i landet vilket ger oss en unik position. Nu vill vi gå vidare och skapa ytterligare 3-4 regionala fullservicekontor. Dessa ska ligga i Sveriges regionala tillväxtregioner vilket betyder Sundsvall-Umeå, Växjö-Jönköping, Linköping-Norrköping och Karlstad-Örebro, säger Lennart Weiss.

Och även om det inte är gjort i en handvändning så har Weiss goda förhoppningar om att få tag i rätt personer till alla positioner.

– Det är ett bra läge att rekrytera nu, det finns mycket duktigt folk tillgängliga ute på marknaden.

NAI Svefa upplever en kraftig medgång och har all anledning att vara nöjda med 2009.

– Vi upplever medgång, både internt och i marknaden. Som läget ser ut nu kan 2009 mycket väl resultatmässigt bli ett av våra bästa år hittills. Det ser bra ut för alla våra konsulttjänster, även på transaktionssidan där vi ser en förbättring av uppdragsläget jämfört med för bara ett halvår sedan, säger Lennart Weiss.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige