Image
Morgan Stanley köper med RIM och Premico i Helsingforsregionen.
Morgan Stanley köper med RIM och Premico i Helsingforsregionen. Bild: RIM

Morgan Stanley JV-köper lägenheter i Helsingfors

Transaktioner En fastighetsfond som förvaltas av Morgan Stanley Real Estate Investing förvärvar 306 lägenheter i ett joint venture med RIM och finska Premico.
Publicerad den 3 September 2020
Annons
Image

Förvärven görs genom två offmarket affärer från Sjömanspensionskassan (Merimieseläkekassa) och den finska ungdomsstiftelsen Nuorisosäätiö.

Affären omfattar fyra fastigheter i Helsingforsregionen. Förvärvet genomfördes den 31 augusti, 2020.
– Denna investering ger våra investerare exponering mot tillgångar i en marknad med positiv demografisk utveckling och goda ekonomiska förutsättningar. Fastigheterna passar väl in i vår befintliga finska bostadsportfölj där vi skapar värde genom aktiv förvaltning, löpande investeringar och energioptimeringar i fastigheterna, kommenterade Ulf Pleschiutschnig, vd & Co-Head Europe Investments på MSREI.

Parterna avser att arbeta aktivt med fastighetsportföljen med renoveringar och uppgraderingar av fastigheterna. Premico och RIM kommer tillsammans ansvara för förvaltningen av fastigheterna.

David Renger, vd på Renger Investment Management:
– RIM och Premico har tillsammans utvecklat förvaltningsstratgier för finska bostadsfastigheter och sedan 2018 har vi investerat i bostadsfastigheter tillsammans med MSREI. Tillägsförvärvet befäster våra investeringstrategier och stärker vårt joint venture med Morgan Stanley och vi äger och förvaltar nu 1900 lägenheter i Finland.

– Vi är mycket nöjda över att genomföra dessa två bostadsförvärv tillsammans med MSREI och vi ser fram emot att aktivt förvalta och ompositionera fastigheterna samt stärka upplevelsen och kundnyttan för våra hyresgäster. Samarbetet med MSREI har varit lyckosamt och vi söker fortsatt nya förvärv med liknande möjligheter i den finska marknaden, säger Samuel Tuomola, partner och CIO på Premico.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige