Image
Morgan Stanley köper med RIM och Premico i Helsingforsregionen.
Morgan Stanley köper med RIM och Premico i Helsingforsregionen. Bild: RIM

Morgan Stanley JV-köper lägenheter i Helsingfors

Transaktioner En fastighetsfond som förvaltas av Morgan Stanley Real Estate Investing förvärvar 306 lägenheter i ett joint venture med RIM och finska Premico.
Publicerad den 3 September 2020

Förvärven görs genom två offmarket affärer från Sjömanspensionskassan (Merimieseläkekassa) och den finska ungdomsstiftelsen Nuorisosäätiö.

Affären omfattar fyra fastigheter i Helsingforsregionen. Förvärvet genomfördes den 31 augusti, 2020.
– Denna investering ger våra investerare exponering mot tillgångar i en marknad med positiv demografisk utveckling och goda ekonomiska förutsättningar. Fastigheterna passar väl in i vår befintliga finska bostadsportfölj där vi skapar värde genom aktiv förvaltning, löpande investeringar och energioptimeringar i fastigheterna, kommenterade Ulf Pleschiutschnig, vd & Co-Head Europe Investments på MSREI.

Parterna avser att arbeta aktivt med fastighetsportföljen med renoveringar och uppgraderingar av fastigheterna. Premico och RIM kommer tillsammans ansvara för förvaltningen av fastigheterna.

David Renger, vd på Renger Investment Management:
– RIM och Premico har tillsammans utvecklat förvaltningsstratgier för finska bostadsfastigheter och sedan 2018 har vi investerat i bostadsfastigheter tillsammans med MSREI. Tillägsförvärvet befäster våra investeringstrategier och stärker vårt joint venture med Morgan Stanley och vi äger och förvaltar nu 1900 lägenheter i Finland.

– Vi är mycket nöjda över att genomföra dessa två bostadsförvärv tillsammans med MSREI och vi ser fram emot att aktivt förvalta och ompositionera fastigheterna samt stärka upplevelsen och kundnyttan för våra hyresgäster. Samarbetet med MSREI har varit lyckosamt och vi söker fortsatt nya förvärv med liknande möjligheter i den finska marknaden, säger Samuel Tuomola, partner och CIO på Premico.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Marcus Widén

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige