Image
Rutger Arnhult.
Rutger Arnhult. Bild: Klövern

Moody’s bekräftar Castellums rating

Bolag Moody’s bekräftar Castellums befintliga rating Baa2 med stabila utsikter
Publicerad den 6 Augusti 2021

Castellum lämnade den 2 augusti 2021 ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Kungsleden att förvärva samtliga aktier i Kungsleden i syfte att bolagen ska gå samman.

Som följd av Erbjudandet har Moody’s utvärderat Castellums rating och den 4 augusti meddelat att de bekräftar bolagets befintliga rating Baa2 med stabila utsikter, givet Castellums ambition med en belåningsgrad understigande 45 procent vid kommande årsskifte.

En del av de kommunicerade synergierna avser finansiella kostnader om ca 100 miljoner kronor på årsbasis, till följd av att Castellum har en högre rating än Kungsleden och därmed åtnjuter bättre finansieringsvillkor och ett större djup i kapitalmarknaden. Med Moodys bekräftelse av Castellums rating förstärks förutsättningarna för realiseringen av synergierna i takt med att Kungsledens lån förfaller.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige