Image

Mobilnycklar i Aura i Malmö

Bygg/Arkitektur Skanska Öresund och Parakey inleder ett samarbete för att digitalisera och förenkla nyckelhanteringen för hyresgästerna i kontorshuset Aura i Malmö – istället för nycklar, passerkort och taggar används digitala nycklar i mobilen.
Publicerad den 13 November 2018
Skanska-Aura Skanska-Aura

Kontorshuset Aura blir det allra första av Skanska Öresunds kontorshus som utrustas med Parakey: ett digitalt passersystem som förvandlar din smartphone till en nyckelknippa. På Skanska finns en lång tradition av använda digitala lösningar för att skapa mervärde för kunderna, bland annat genom att identifiera samarbetspartners vars kompetens kompletterar Skanskas egen.

– För oss på Skanska är det självklart att vi måste möta människors förväntan om att deras kontorsmiljö ska vara minst lika digital som deras hemmiljö, säger Patrik Lundberg, Marknadsansvarig på Skanska Öresund. Därför är vi glada att kunna erbjuda våra hyresgäster Parakeys digitala passersystem, som på ett så tydligt sätt skapar mervärde i form av ökad effektivitet och minskade kostnader.

Med Parakey skickar företag enkelt ut mobila nycklar till medarbetare och besökare som sedan använder sin egen smartphone för att öppna de låsta dörrarna. Och det går lika snabbt oavsett om det är en eller hundratals nycklar som ska delas ut.

Ide?n till Parakey föddes 2014 när strulande passerkort fick fyra före detta klasskamrater från Chalmers tekniska högskola att börja skissa på en bättre lösning med mobila nycklar. Det digitala passersystemet lanserades två år senare och företaget befinner sig nu i en expansiv fas:

– För Parakey är det en milstolpe att få Skanska Öresund som kund, säger Jonas Arvidsson, medgrundare och vd för företaget, och vi ser fram emot att kunna öka digitaliseringen i fastigheter och på byggarbetsplatser tillsammans.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige