Image

Midstar köper av Petter Stordalen

Transaktioner Midstar köper bolaget Mastemyr Hotel som är ägare till Quality Hotel Entry i Kolbotn utanför Oslo. Säljare är Petter Stordalens bolag Strawberry Properties.
Publicerad den 19 Juni 2017

Quality Hotel Entry som öppnade 1991 drivs av Nordic Choice Hotels AS och ligger längs med E18, cirka tio minuter med bil från Oslo centrum.

– I 2015 blev Strawberry Properties och driften eniga om att ta anläggningen tillbaka till sin storhetstid och därför investerade vi 25 miljoner i en renovering av samtliga 155 badrum och publika områden. Det arbetet är nu färdigställt och vi är mycket nöjda med resultatet. Vi är övertygade om att Midstar är rätt aktör att förvalta fastigheten vidare, säger Marcus Carlsson, på Strawberry Properties.

– Vi är glada över att fortsätta stärka vårt samarbete med Nordic Choice och ser fram emot att fortsätta utveckla detta nyrenoverade hotell i en spännande marknad. Oppegård kommun är under spännande utveckling och Oslo som helhet har haft en mycket stark tillväxt de senaste året. Hotellet har efter renoveringen stora möjligheter att erbjuda våra gäster något helt nytt, säger Ola Stendebakken på Midstar.

Köparens rådgivare i affären har varit Advokatfirman Thommessen, Ramböll, KPMG, CBRE samt Cushman & Wakefield.

Pangea har varit säljarens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige