Image

Micasa får tillbaka 90 miljoner på skatten

Bolag Micasa har överklagat två skatteärenden och får totalt tillbaka 90 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Mars 2013

Kammarrätten i Stockholm har bifallit ett yrkande angående om indelning av specialbyggnad för 15 av Micasas fastigheter. En specialbyggnad är en fastighet där det exempelvis bedrivs vård, skola eller kultur, till övervägande del. För dessa betalas ingen skatt. Återbetalning av fastighetsskatten blir cirka 20 miljoner kronor för åren 2004–2006. Pengarna har återbetalats.

Micasa Fastigheter har även överklagat fastighetstaxeringar för ytterligare 34 fastigheter. Förvaltningsrätten i Stockholm biföll i februari i år yrkandet om indelning i specialbyggnad för 22 av dessa. Den preliminära återbetalningen för fastighetsskatten beräknas uppgå till cirka 70 miljoner kronor för inkomståren 2004–2012.

Domen vinner laga kraft i mitten av april.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige