Image
Maria Mannerholm
Maria Mannerholm Bild: Micasa

Micasa får Samhallpris

Event På måndagskvällen korades vinnarna av det prestigefulla hållbarhetspriset Visa vägen-priset. Priset delas varje år ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som har gjort allra mest i Sverige för att öppna upp arbetsmarknaden så att fler personer med funktionsnedsättning kan få ett jobb. 2016 års vinnare i kategorin arbetsgivare är Micasa Fastigheter i Stockholm.
Publicerad den 15 November 2016

Priset delades ut inför över 800 personer på Rival i Stockholm. Galan leddes av Glada Hudik-teaterns Pär Johansson och innehöll inspirerande anföranden av bland andra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling, Axel Johnsons ordförande Caroline Berg samt Ikea-gruppens ordförande Lars-Johan Jarnheimer.

Micasa Fastigheter tilldelas priset med motiveringen:
Med en imponerande självklarhet har Micasa Fastigheter konsekvent stått upp mot omgivningens fördomar och försvarat sitt val av medarbetare utifrån deras förmåga att med bästa kvalité utföra det arbete som krävs. I en verksamhet där det personliga bemötandet är väldigt viktigt för de äldres välmående har de sett fördelar och kompetens där andra ser hinder.

– Saken är den att vi har inte jobbat på något särskilt sätt, utan vi har sett att alla människor har något att bidra med precis på samma sätt som vi gör med alla andra. Människor har en kapacitet, alla kan bidra, alla vill bidra på jobbet. Det är bara att utgå från det helt enkelt, säger Maria Mannerholm, vd på Micasa Fastigheter.

FAKTA/ Om Visa vägen-priset
Visa vägen-priset delas varje år ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. En fristående jury utser vinnarna. Kriterierna är bland annat nytänkande och att satsningen ska vara utvecklande för både företag och individ. Priset har delats ut sedan 2008 av Samhall AB.

Juryn som utsett vinnarna består av:
Jan Scherman (juryns ordförande), skribent, föreläsare, konsult och styrelseledamot
Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO
Eva Nordmark, ordförande TCO
Caroline Berg, ordförande Axel Johnson
Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i bl.a. Systembolaget
Peje Emilsson, grundare av Kreab, Demoskop, Kunskapsskolan och Silver Life
Anna-Lena Bohm, vice ordförande Svenskt Näringsliv
Mats Eliasson, marknadsdirektör Samhall

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige