Image
Kontorshuset Vista i Hyllie.
Kontorshuset Vista i Hyllie. Bild: Wihlborgs

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.
Publicerad den 27 November 2023

Avtalet med Mercedes-Benz Sverige omfattar 1 400 kvadratmeter och avtalet med Mercedes-Benz Finans Sverige 650 kvadratmeter.

Vista är Wihlborgs fjärde kontorshus i Hyllie och kommer att stå klar i slutet av 2025. Mobilitetshubben i de nedersta våningarna, som kommer att innehålla cirka 450 parkeringsplatser, laddplatser, bil- och cykelpoollösningar, samt cykelparkering med möjlighet till omklädning och dusch, kommer att färdigställas i slutet av 2024. Huset certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, WELL och NollCO2.

I bottenplan kommer det att finnas en bemannad reception, coworking-möjligheter, gemensamma mötesrum och en restaurang.
– Wihlborgs bygger verkligen ett flexibelt kontor för framtiden med många framsynta och hållbara lösningar. Hyllie är perfekt för oss. Vi har medarbetare som bor över hela Skåne och i Danmark och det går lätt att ta sig hit på alla sätt varifrån man än kommer. Dessutom har vi vårt Danmarkskontor på andra sidan bron så det gör samarbetet mellan marknaderna smidigt, säger Shirin Emeera, vd för Mercedes-Benz Sverige och Danmark.
– Vi är glada över att Mercedes-Benz väljer Vista, ett hus som med sin hållbarhetsprofil och placering på första parkett mot Köpenhamn blir ett nytt landmärke i Hyllie. I Vista har vi satsat på att skapa hälsofrämjande arbetsplatser där medarbetare trivs och mår bra. Utöver det kan Mercedes-Benz medarbetare ta del av ett brett serviceutbud, både i huset och i omgivningarna där Hyllie fortsätter sin attraktiva utveckling, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare åt hyresgästen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige