Image
Gestaltning från detaljplan 2018 för Rödhaken 6 och 7 i Östersunds kommun.
Gestaltning från detaljplan 2018 för Rödhaken 6 och 7 i Östersunds kommun. Bild: Tegelplan Utveckling och Arkitekterna Krook Tjäder

Magnolia förvärvar mark i Östersund

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal med Tegelplan Utveckling om förvärv av mark i Östersund för utveckling av cirka 190 bostäder om cirka 11 500 kvadratmeter BTA och cirka 2 000 kvadratmeter BTA för lokaler, inklusive en livsmedelsbutik.
Publicerad den 26 Augusti 2021

Förvärvet av fastigheten Rödhaken 6 och 7 sker genom en bolagsaffär. Fastigheten har lagakraftvunnen detaljplan och ett centralt läge i Östersund vid Tegelplan, nära till både högskola och Östersunds centralstation.

Östersund har flera pågående näringslivsinitiativ och är en stad under tillväxt med stor efterfrågan på centrala bostäder. Digitalisering och möjlighet att jobba hemifrån tillsammans med friluftstrenden där allt fler vill ha en aktiv vardag har gynnat Östersund med omnejd. Kommunen har ett hållbarhetsfokus och höga krav på gestaltning vilket väl harmonierar med Magnolia Bostads sätt att arbeta. Ambitionen är att miljöcertifiera bostäderna enligt miljöbyggnad Silver eller motsvarande.
– Vi tror på Östersund och Jämtland som tillväxtregion. Vi har ett flertal pågående projekt i Östersund och ser stor potential i vårt nyförvärvade område i Tegelplan, säger Johan Tengelin, vd Magnolia Bostad.

Ståhlberg Invest har varit Magnolia Bostad behjälplig i processen med förvärvet.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige