Image

Lundbergs satsar 800 miljoner i Norrköping

Bygg/Arkitektur Lundbergs bygger 392 bostäder i anslutning till Industrilandskapet i centrala Norrköping. Skanska har fått byggavtalet, värt cirka 560 miljoner kronor. Den totala investeringen är cirka 800 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Oktober 2015
Skanska bygger för Lundbergs i Norrköping. Bild: Skanska
Skanska bygger för Lundbergs i Norrköping.

Området, som kallas Kvarnbacken, byggs i tre kvarter nära Motala ström, universitetet och Louis De Geer konsert och kongress. De totalt elva husen har mellan fem och åtta våningar med lägenheter i storlekar ett till fem rum och kök med gemensamt garage under mark.

- Det är mycket roligt att vi nu kan bebygga dessa centrala kvarter med bostäder, säger Peter Whass, vd för Fastighets AB L E Lundberg.

- Området utgör en viktig del av Industrilandskapets fortsatta utveckling och vårt projekt Kvarnbacken kommer stärka Norrköping City ytterligare. Genom ett gott samarbete med Skanska är vi övertygade om att detta blir ett bra projekt med mycket attraktiva lägenheter.

Marken utgörs idag huvudsakligen av parkering, men innehåller även en parkmiljö som kommer att utvecklas till en grön oas i Industrilandskapet. Avsikten är att de nya bostadshusen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Viktiga fokusområden är energieffektivitet, ventilationssystem och god inomhusmiljö. Genom individuell mätning av varmvatten blir det möjligt för hyresgästerna att själva påverka sin månadskostnad.
Byggstart är planerad till årsskiftet 2015/2016 förutsatt att bygglov vunnit laga kraft. Färdigställande och inflyttning sker etappvis och det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning hösten 2019. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 800 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över att tillsammans med Lundbergs få bygga ett av de största centrala bostadsprojekten i Östergötland, säger Håkan Isfalk, regionchef för Skanska Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige