Image

Luleå Homecenter nord utvecklas

AFFÄRER Galären och Niam anlitar Optimal för att utveckla Luleå Homecenter nord.
Publicerad den 1 April 2009

Galären skall utveckla sina fastigheter i Homecenter nord, det snabbast växande handelsområdet i Luleå.

Avtalet mellan Galären/Niam och Optimal tecknades i mars och innefattar både utredning, analys och masterplanarbete för området.

Luleå Home Center är ett handelsområde som ligger direkt mot Luleås stora infartsled där 24 000 fordon passerar dagligen. Inom en 90-minuters radie bor 275 000 bilburna konsumenter.

– Vi tycker att det är jättespännande att få vara en aktiv part gällande utvecklingen av den här typen av fokuserad handelsplats. Luleå är fortfarande en expansiv kommun och genom att utveckla Homecenter kommer Luleå att bli en än mer intressant handelsstad för konsumenter i såväl närområdet som Norge och Finland, säger Kenneth Christensen, vd för Optimal.

- Galären arbetar målmedvetet för att utveckla sitt fastighetsbestånd och handelsplatsen Homecenter är ett av de mer intressanta projekten som finns i Luleå säger Galärens vd Gunnar Tåhlin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige