Image

Lönnbacken blir Stenvalvet

Bolag Lönnbacken byter namn till Stenvalvet. Samtidigt har bolaget rekryterat fyra personer från GE Capital Real Estate.
Publicerad den 4 December 2014
Magnus Edlund. Bild: Stenvalvet
Magnus Edlund.

Namnbytet sker för att bättre spegla företagets verksamhet på den svenska fastighetsmarknaden.

Bolaget menar att namnbytet är ett steg i en riktning som går mer i samklang med den nya sammansättningen av kunder och hyresgäster och som vilar tryggt på ett välrenommerat företagsnamn med en intressant och inspirerande historia.

- Vi återupplivar nu namnet Stenvalvet som var namnet på det bolag som tidigare ägde många av de fastigheter som nu ingår i ”nya” Stenvalvet. Stenvalvet går nu in i en ny bredare och starkare fas baserad på våra gamla värdegrunder om långsiktighet, lyhördhet och omsorgsfullhet, säger Magnus Edlund, vd för Stenvalvet.

Stenvalvets fastighetsbestånd består av 96 fastigheter med en area om cirka 470 000 kvadratmeter och med ett marknadsvärde om cirka 6 400 miljoner kronor. Stora hyresgäster är Polismyndigheten, Region Skåne, Landstinget Dalarna samt Sveriges Domstolar.

Stenvalvet har samtidigt stärkt sin organisation genom att överta följande medarbetare från GE Capital Real Estate:

# Åsa Scharfe har anställts som marknadskoordinator.
# Göran Sääf har anställts som regionchef med ansvar för Region Väst.
# Peter Högberg har anställts som regionchef med ansvar för Region Riks.
# Boris Granqvist har anställts som drifttekniker i Eskilstuna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige