Foodmark arbetar med varumärkena Rydbergs, Lohmanders och Fjällbrynt och i anläggningen ska bland annat sallader, såser och messmör tillverkas. Anläggningen är på totalt 14 000 kvadratmeter och den byggs i två och ett halvt plan. På bottenplanet planeras för lager med kyl- och frysdel och på plan två ska produktionsdelen ligga. I fastigheten byggs också en kontorsdel i tre plan.
– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att uppföra en anläggning som delvis skiljer sig från dem som vi normalt bygger. Hanteringen av livsmedel medför bland annat mycket strikta hygienkrav i produktionslokalen, säger Patrik Lööv på Logistic Contractor, som ingår i Wästbyggkoncernen.
Arbetet påbörjas omgående med projektering och byggstart kommer att ske under början av 2017. Foodmark ska flytta in i den nya anläggningen under februari 2018.
JLL har varit rådgivare till Logistic Contractor.
Presenteras av Quandify
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Pandox vd, Liia Nõu, gjorde vid presentationen av senaste kvartalsrapporten klart att man letar efter förvärv, främst inom de tre starka marknader man redan går bäst i: Storbritannien, Norden och Tyskland. – Det senaste förvärvet hade en sjuprocentig yield så det är det vi siktar på, säger Pandox-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.