Image
Logicenters hyr ut i Vestby, Norge.
Logicenters hyr ut i Vestby, Norge. Bild: Logicenters

Logicenters hyr ut 30 000 kvadratmeter i Oslo

Uthyrning I logistikparken Vestby i Osloregionen har Logicenters skrivit ett hyresavtal med Schibsted Norge. Det långsiktiga hyresavtalet är på 30 500 kvadratmeter på Toveien 21 och är i den sista byggfasen på marken som köptes av Ferd 2021. Schibsted förväntas flytta in mellan mars och juni 2023.
Publicerad den 15 Mars 2022

Det är ett av de största hyresavtalen som skrevs under 2021 i Norge som nu offentliggjorts.

Bygget av fastigheten kommer att samordnas av ett antal bolag som helt eller delvis ägs av Schibstedkoncernen. Schibsted Trykk flyttar bland annat sin verksamhet från Nydalen för att få en effektivare verksamhet med HeltHjem Netthandel AS och Schibsted Distribusjon.

Fastigheten kommer i så stor mån som möjligt att anpassas efter kundens behov. Byggnaden kommer att ha en tydlig miljöprofil, certifierad Breeam "very good". Det pågår även ett arbete med att projektera en solcellsanläggning på hela taket och stora delar av fasaden.

– Logicenters är mycket glada och ödmjuka över att kunna utveckla en modern tryck- och logistikanläggning för Schibsted-koncernen. HeltHjem är ett av Norges snabbast växande logistikföretag och vi är mycket stolta över att få Schibsteds förtroende att samordna detta med Schibsted Trykk och Schibsted Distribusjon. Vi är många om att knyta an till tillväxtföretag och vår strategi är att vara en tillväxtpartner för våra hyresgäster, där Schibsted med Helthjem inte är några undantag, säger Ruben Krantz Kringstad, Commercial Manager på Logicenters.

– Vi är glada över att flytta in i framtidens bygge med en tydlig miljöprofil i mitten av Norges logistikcenter. Bygget möjliggör en fortsatt expansion för Helthjem som efter det senaste årets explosiva tillväxt har tagit 15 procent av paketmarknaden. Samtidigt får Schibsted Trykk en effektiv anläggning för framtidens behov och med en lägre elförbrukning, säger Harald Jacobsen, koncernchef för Schibsted Norge.

Vestby har en strategisk belägenhet med närhet till Oslo och E6. Området har också goda transportalternativer med närhet till hamnarna i Moss och Göteborg.

Bland Logicenters befintliga hyresgäster i Norge finns Oda.no, Coop, Maske, Malomo 3PL, Barnas Hus, GPA Flowsystem, Movement, NTEX och Prime Cargo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Logicenters på Branschguiden

Logicenters is the leading developer and owner of modern logistics properties in prime locations in the Nordics with over one million square meters of space and a turnover of 50+ million euros. Over the last decade, we have been the most active developer of modern logistics properties with 20+ completed projects and 400.000+ sqm of space developed. Our leading position as a highly active and modern developer and owner of prime logistics has earned us the trust of a large majority of all the major logistics operators (3PLs) in the region, including Aditro, Bring, DHL, DSV, Itella and PostNord.
...

Läs mer om Logicenters på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige