Image

Letter of intent tecknat för Dombron

AFFäRER Vasakronan har nu en exklusivt utvald köpare av Dombron, där man lagt sina bostadsfastigheter, och går därmed in i slutfasen av försäljningsprocessen.
Publicerad den 3 Maj 2010

Försäljningen av Dombron är en av de största fastighetsaffärerna som är ute på marknaden just nu. Den omfattar bostadsfastigheter i Stockholm, Uppsala och Göteborg med en total area på 480 000 kvadratmeter eller 8 000 lägenheter.

Försäljningsprocessen har nu gått in i en ny fas där en av intressenterna har valts ut för en exklusiv process.

Letter of intent är tecknat där köparen har för avsikt att förvärva hela bolaget som en helhet. Vasakronan räknar med att försäljningen kommer att kunna slutföras till sommaren.

- Vi har en intressent som uppfyller alla våra urvalskriterier. Dessutom en långsiktig fastighetsägare som passar bra som ägare av ett bolag med både studentbostäder och vanliga lägenheter, säger Lars Johnsson, vice vd och chef fastighetsinvesteringar på Vasakronan.

Bostäderna som är ute till försäljning utgör en mindre del av den totala fastighetsportföljen i Vasakronan. Efter en försäljning av Bostadsaktiebolaget Dombron kommer Vasakronan att ha en fastighetsportfölj som är fokuserad på attraktiva kontor och butiker på fem orter i Sverige - Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Lund.

Leimdörfer är rådgivare åt Vasakronan i försäljningsprocessen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige