Image

Kvartsmiljardaffär i Sundbyberg

Transaktioner Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg säljer fastigheten Kompassen 1 med 194 lägenheter för ombildning till bostadsrätt. Köpare är BRF Kompassen 1 och köpeskillingen uppgår till 254 miljoner kronor. Ombildningen är den första i Hallonbergen och den största ombildningsaffären hittills i Sundbyberg.
Publicerad den 15 Augusti 2012
Bild: Förvaltaren

– De pågående ombildningarna är en viktig del i vårt långsiktiga arbete med att bidra till en sund balans mellan olika boendeformer i kommunens alla stadsdelar. Särskilt roligt är det att nu även Hallonbergsborna kan välja mellan flera boendeformer, säger Anette Sand, vd på Fastighets AB Förvaltaren.

Kompassen 1 har ett centralt och attraktivt läge vid Hallonbergsplan och innehåller även flera större lokaler som ett kontorshotell, ett tryckeri och en större yta för ett reservdelsföretag. Fastigheten renoverades och byggdes om i mitten av 90-talet. Smålägenheter blev då till större lägenheter i etage med nya rumsindelningar och helt nya badrum och kök.

– Med försäljningen av Kompassen går vi nu in i slutfasen av de planerade ombildningarna i våra fastigheter. Med de senaste årens ombildningar har vi nu utrymme för miljardinvesteringar i befintliga fastigheter, viktig stadsförnyelse och nyproduktion av ett tusental lägenheter runt om i hela Sundbyberg. Totalt sett innebär det en mycket positiv föryngring av vår fastighetsportfölj, säger Anette Sand.

Hittills har Förvaltaren under 2008-2012 sålt 17 fastigheter med 1 471 lägenheter för ombildning till bostadsrätter. Den totala köpeskillingen är 1 785 miljoner kronor – eller cirka 15 100 kronor per kvadratmeter i snitt.

– Försäljningarna visar att alla våra stadsdelar är väldigt attraktiva, vilket också märks på den stora intressebanken med över 40 000 personer som vill bo i hyresrätt, säger Anette Sand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige