Image
Kungsleden ska bli klimatpositiva 2035.
Kungsleden ska bli klimatpositiva 2035. Bild: Kungsleden

Kungsleden siktar på att bli klimatpositiva 2035

Bolag Som första fastighetsbolag i Sverige antar Kungsleden målet att bli klimatpositiva i hela värdekedjan senast år 2035, med delmålet att vara klimatpositiva i förvaltningen och fastighetsdriften år 2025.
Publicerad den 21 Oktober 2020

– Vi vill med detta mål höja takten i vårt klimatarbete avsevärt och ta vårt ansvar för att driva på omställningen mot ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Kungsleden kommer att fokusera på tre delar för att nå målen: sänka klimatutsläppen i hela verksamheten, främja innovation för neutrala och negativa utsläpp samt klimatkompensera kvalitetssäkrat.

I samband med att styrelsen antagit de nya målen i Kungsledens hållbarhetsstrategi, går bolaget med i Science Based Target (SBT), ett initiativ där företag redovisar och granskas för hur de egna klimatmålen går i linje med 1,5 till 2,0 grader global uppvärmning.

– Vi kommer nu att ta fram en handlingsplan som i detalj går igenom hur vi ska nå målen. Detta är vår tids stora utmaning men så länge vi jobbar medvetet och effektivt så kommer vi att lyckas. Jag är övertygad om att detta stärker Kungsledens konkurrenskraft och att det även ger oss ekonomiska fördelar som exempelvis att vi sänker energikostnaderna i våra fastigheter och materialkostnaderna i våra projekt genom återbruk. Dessutom ger det oss möjligheter att sänka våra finansiella kostnader genom att öka andelen grön finansiering, säger Erik Florman, hållbarhetschef på Kungsleden.

Kungsleden har redan kommit en bra bit på väg mot målen genom inköp av 100 procent förnyelsebar el, en elektrifierad fordonsflotta för driftpersonal, satsningar på solceller och energieffektiviseringar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kungsleden och Castellum utgör en bra match"

Bolag Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson berättar för Fastighetssverige varför man väljer att acceptera Castellums bud på bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY