Image

Kungsleden miljardköper publika fastigheter

AFFÄRER Kungsleden genomför en fastighetsaffär på drygt en miljard kronor med Västerås stad. Det är stadens största affär någonsin. Den totala uthyrningsbara ytan för fastigheterna är cirka 63000 kvadratmeter.
Publicerad den 24 Januari 2008

Nio av fastigheterna är äldre- och gruppboenden där Västerås stad kommer att hyra samtliga lokaler under 20 år. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 16708 kvadratmeter och tillträde är planerat till den 1 juni 2008. För fyra av fastigheterna är Mälardalens Högskola den huvudsakliga hyresgästen med en uthyrningsbar yta om 46686 kvadratmeter. Planerat tillträde är den 1 april 2008.

Affärerna är villkorade av godkännande i kommunfullmäktige.

- Jag ser detta som en bra investering i ett expansivt område. Kungsleden har sedan tidigare äldreboenden, skola och förskola i Västerås och vi är glada för ökat förtroende som stärker vår ställning i kommunen, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

För Västerås stads del har man genomfört affären för att frigöra investeringsutrymme.
- För att förverkliga vår vision, Västerås Mälarstaden, kommer det att krävas stora investeringar i framtiden. Det gäller skolor, vägar, järnvägar, nya etableringsområden för näringslivet och satsningar inom kultur och fritid. Inte minst behöver vi resurser för satsningar inom miljöområdet, säger Elisabeth Unell, kommunstyrelsens ordförande.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige