Image

Kungsledens Norgeaffär bättre än väntat

AFFÄRER Fastighetsbolaget Kungsleden AB (publ) har slutfört försäljningen av 82 kommersiella fastigheter i Sverige till Orkla Finans Kapitalförvaltning ASA i Norge och DnB NOR Markets. Affären har tidigare kommunicerats under tredje kvartalet 2007.
Publicerad den 13 December 2007

Fastighetsportföljen, som har justerats något i storlek, säljs för 4,75 miljarder kronor vilket är 375 miljoner kronor över bokfört värde och 710 miljoner kronor över anskaffningsvärdet. Det senare beloppet kommer att ingå i Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2007.

Fastigheterna har en geografisk spridning i Sverige. Den uthyrningsbara ytan innehållande kontor, industri- och lagerfastigheter är cirka 751 000 kvadratmeter med ett hyresvärde om drygt 473 miljoner kronor. Frånträde av fastigheterna sker senast den 15 januari 2008.

I och med denna affär höjs också prognosen för det utdelningsgrundande resultatet för 2007, från 1,4 miljarder kronor till 1,8 miljarder kronor .
- Jag är mycket glad över att kunna slutföra affären med Orkla till ett väldigt tillfredsställande resultat. Jag ser fortsatt goda möjligheter till en hög transaktionsnivå inom kommersiella fastigheter och en expansion inom vård, skola och äldreboenden, säger Kungsledens VD Thomas Erséus i en kommentar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige