Image

Kungsleden avser sälja för fem miljarder kronor

AFFÄRER Kungsleden har tecknat avtal med norska Orkla Finans Kapitalförvaltning ASA och DnB NOR Markets avseende försäljning av kommersiella fastigheter i Sverige till ett värde av cirka fem miljarder kronor.
Publicerad den 13 November 2007

Kungsleden informerade om affären redan den 27 september men efter genomförd due diligence har en del förändringar i sammansättningen av fastighetsbeståndet skett. Försäljningspriset överstiger det bokförda värdet med 400 miljoner kronor och anskaffningsvärdet med 750 miljoner kronor.
”Jag ser det här som en bra affär för Kungsleden och vår bedömning är att den kommer att genomföras”, säger Kungsledens VD Thomas Erséus.
Köpeavtalet innebär försäljning av två delportföljer. Portfölj 1 består av 30 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 280 000 kvadratmeter till ett värde av 1 650 miljoner kronor. Försäljningspriset överstiger det bokförda värdet med 160 miljoner kronor och anskaffningsvärdet med 300 miljoner kronor.
Portfölj 2 består av 55 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 520 000 kvadratmeter till ett värde av 3 350 miljoner kronor. Försäljningspriset överstiger det bokförda värdet med 240 miljoner kronor och anskaffningsvärdet med 450 miljoner kronor.
Ovanstående försäljning av fastighetsportföljer är villkorad av respektive delportföljs finansiering fram till den 12 december 2007.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige