Image
Kungsleden hyr ut till snabbväxande bolag i Högsbo.
Kungsleden hyr ut till snabbväxande bolag i Högsbo. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut till snabbväxare

Uthyrning Kungsleden hyr ut till Fractal Design, ledande tillverkare av PC gaming-produkter i Högsbo, Göteborg. Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvadratmeter kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler.
Publicerad den 12 Maj 2021

Fractal Design kommer att flytta sitt huvudkontor till de nyrenoverade lokalerna i kontorsfastigheten Monilen, på Viktor Hasselblads gata 16, den första november i år. Det nyligen börsintroducerade bolaget har vuxit snabbt sedan starten 2007 och började se sig om efter nya rymligare kontorslokaler för drygt ett år sedan. Valet föll slutligen på Kungsledens nyrenoverade, toppmoderna fastighet Monilen.
– Vi har helt enkelt växt ur vår nuvarande kostym i samband med bolagets positiva utveckling både sett till försäljning, produktexpansion samt organisation - där vi nu går in i nästa fas av Fractal Designs tillväxtresa. Kungsleden erbjöd en lokal med rätt specifikation och möjlighet att sätta sin egen prägel ifrån start, specifikt kopplat till våra egna ändamål och verksamhet. Vårt nya kontor ligger dessutom i ett attraktivt område med närhet både till innerstaden och leder. Flytten till de nya lokalerna betyder väldigt mycket för företagets fortsatta utveckling, allt ifrån att ha moderna och topputrustade faciliteter för både produkttestning och utveckling, till att skapa en inbjudande miljö för både befintliga som kommande anställda som främjar både samarbete såväl som inspirerar, säger Alexander Ernryd, CMO Fractal Design.

Uthyrningen innebär att fastigheten nu är uthyrd till 50 procent. Fractal Design hyr totalt 1 268 kvadratmeter på 1,5 våningsplan, till ett årsvärde om cirka 2,5 miljoner.
– Vi är väldigt glada för den här uthyrningen, dels för att Fractal Design är ett spännande och framgångsrikt bolag, dels för att uthyrningen är ett betydelsefullt steg i vårt mål att skapa ett modernt och attraktivt nav i vårt kluster i Högsbo, säger Ulrica Sjöswärd Regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bakslag för Botryggs bostadsplaner vid Linköping Arena

Bygg/Arkitektur Botryggs idé för de fyra hörntornen på arenan har stött på patrull. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige