Image
Ersboda/Mariedal.
Ersboda/Mariedal. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut till skolor och padelsatsning

Uthyrning Kungsleden tecknar ett tioårigt hyresavtal med Padel Performance AB om cirka 3 000 kvadratmeter. Lokalen Laven 6 som ligger i handelsområdet Ersboda/Mariedal i Umeå byggs nu om till en toppmodern padelhall med sju banor. Samtidigt tecknar man två nya hyresavtal avseende uthyrning av cirka 1 500 kvadratmeter i fastigheten Läkaren 1 i Trollhättan. Hyresgästerna består av två skolor som båda utökar sina hyresavtal i takt med ett ökat antal elever.
Publicerad den 19 Maj 2020
Kungsleden hyr ut till skolor i Trollhättan. Bild: Kungsleden
Kungsleden hyr ut till skolor i Trollhättan.

Kungsleden hyr ut 3 000 kvadratmeter i Umeå till Padel Performance.
– Vi har under en tid sneglat på fastigheten och ser en stor potential för racketsport och kringliggande aktiviteter. Vi ser fram emot att tillsammans med Kungsleden utveckla den här platsen, säger Niklas Linrin som är en av delägarna i Padel Performance.

Kungsleden kommer tillsammans med hyresgästen att bygga om lokalen som tidigare har rymt ett lekland och studsmattepark. I lokalen kommer det att förutom sju padelbanor finnas restaurang, gym, golfsimulatorer och utrymme för sjukgymnast och naprapat. Avtalet med Padel Performance börjar att gälla den 1 september 2020 och motsvarar ett årligt hyresvärde om cirka 2,9 miljoner kronor.
– Vi är otroligt glada över den här satsningen som innebär att Umeåborna får tillgång till en toppmodern padelhall som även kommer innehålla restaurang, gym och golfsimulatorer. Efterfrågan på lokalen var stor och vi är glada att ha tecknat ett avtal med en hyresgäst som har lokal förankring, säger Sven Stork som är regionschef på Kungsleden.

Ersboda/Mariedal är Umeås äldsta och största handelsområde med sina cirka 50 butiker. Fastigheten Laven 6 är 5 338 kvadratmeter stor och består av två byggnader, varav den ena hyrs av ÖOB. Hyresavtalet med Padel Performance innebär att fastigheten är fullt uthyrd.

Samtidigt meddelar Kungsleden att man hyr ut 3 600 kvadratmeter till skolor i Trollhättan.
– Vi är glada över att våra goda kundrelationer kan bidra till förbättrade utvecklingsmöjligheter i Trollhättan, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö hos Kungsleden.

Kungsledens befintliga hyresgäst Lärande i Sverige AB, som bland annat driver nystartade och naturbruksinriktade Realgymnasiet, utökar sin yta till cirka 1 600 kvadratmeter i samband med ett ökat intresse för skolan. Realgymnasiet finns på 17 orter i Sverige och inom ett par år väntas skolan i Trollhättan ha ökat antal elever.
– En utökning av skolans lokaler möjliggör för utökade utbildningsmöjligheter framöver och tar oss närmare målet att undervisa fler elever på Realgymnasiet inom ett par år. En väsentlig del i det är att ha verksamhetsanpassade lokaler som tillgodoser våra elevers och anställdas behov, säger Fredrik Ljung, fastighetschef för Lärandegruppen.

Nordic International School bedriver grundskoleverksamhet och utökar sin yta till cirka 2 000 kvadratmeter och gör plats åt fler elever. Sedan ett år tillbaka bedrivs restaurang och matsal för elever och andra gäster.
– Vi vill ge elever chansen till en inspirerande miljö och är glada att med en effektiv process kunna utöka vår verksamhet i Trollhättan. Nu ser vi fram emot att välkomna våra elever till större lokaler, säger Erik Ramberg, fastighetschef hos Nordic International School.

Fastigheten Läkaren 1 har totalt 31 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta för kontor, vård- och omsorg, skola och bostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige