Image
Gårda 19:10 och Järnbrott 168:1.
Gårda 19:10 och Järnbrott 168:1. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut i Göteborg

Uthyrning Kungsleden hyr ut i fastigheter som ingick i GE-beståndet i Göteborg.
Publicerad den 22 April 2014

När Kungsleden förvärvade fastigheter till ett värde av 5,5 miljarder kronor från GE Capital Real Estate ökade Göteborgsregionens andel kontorsfastigheter från 7 till 34 procent.

- Vi ser mycket positivt på att vi nu kan möta marknadens ökade efterfrågan och erbjuda ett större utbud av ändamålsenliga kontorslokaler inom regionen, säger Nicklas Arfvidsson, regionchef på Kungsleden.

Ett av de nya kontrakt som tecknats är med befintliga hyresgästen Callista som expanderar sin verksamhet och tecknar ett nytt avtal på 634 kvadratmeter i fastigheten Gårda 19:10 belägen i Gårda, centralt i Göteborg.

- Tillsammans med Callista har vi hittat en lösning där de flyttar upp en våning i fastigheten och nästan tredubblar sin yta. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna lösning och få behålla Callista som hyresgäst hos Kungsleden, säger Hans Carlsson, förvaltare på Kungsleden.

Samordningsförbundet Göteborg Väster tecknar ett avtal på 545 kvadratmeter i fastigheten Järnbrott 168:1 som ligger precis intill Söderleden och Dag Hammarskjöldsleden i området Järnbrott i Västra Frölunda. Inför inflyttningen som sker i juni 2014 ska Kungsleden göra större anpassningar för att optimera lokalerna för Samordningsförbundets verksamhet. Fastigheten som är på 17 200 kvadratmeter är därmed nästan helt uthyrd.

Tidigare i år hyrde Kungsleden ut cirka 600 kvadratmeter till det nya fastighetshuset Plazagruppen på Östra Hamngatan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige