Det ena lånet med ett lånebelopp om 1 000 miljoner kronor har en rörlig kupongränta motsvarande STIBOR 3M plus 1,8 procent vilket innebär en initial kupongränta om ungefär 1,32 procent. Det andra lånet med ett lånebelopp om 350 miljoner kronor har en fast kupongränta motsvarande fyraårig swapränta plus 1,8 procent, vilket motsvarar en fast kupongränta om 2,06 procent.
– Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för denna första obligationsemission efter att vi erhållit kreditbetyget Ba1 med Positiv Outlook från Moody’s. Kungsleden eftersträvar att öka sin marknadsupplåning i syfte att ytterligare diversifiera finansieringen, öka andelen lån utan säkerhet och förlänga den genomsnittliga kapitalbindningen i skuldportföljen, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.
Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till att återbetala del av ett kortfristigt banklån säkerställt med pant i fastigheter, vilket medför att säkerheter frigörs och andelen icke- säkerställd upplåning ökar till cirka 13 procent av den samlade upplåningen. Samtidigt förlängs den genomsnittliga kapitalbindningstiden som efter återbetalningen uppgår till cirka 4,2 år.
Handelsbanken Capital Markets och Nordea arrangerade emissionen och Advokatfirman Törngren Magnell har varit juridisk rådgivare till Kungsleden.
Kungsleden avser att notera obligationslånen på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.
Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.
En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...
Presenteras av CDVI
Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.