Image
Kristina Sawjani.
Kristina Sawjani. Bild: Folksam

Kristina Sawjani till Mengus

Karriär Folksams Kristina Sawjani blir ny transaktionschef och delägare på Mengus.
Publicerad den 1 Februari 2019

Hon är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskolan och har, från tidigare positioner inom bland annat Catella, AFA och senast Folksam, lång och bred erfarenhet från fastighetsbranschen i allmänhet och Stockholms kontorsmarknad i synnerhet. Sawjani börjar på Mengus under maj månad.

Mengus Stockholm 2019 är det senaste fondinitiativet från Mengus och strategin är densamma som i de framgångsrika föregångarna, det vill säga Stockholm/kontor/value-add. Fonden har gjort en första stängning om cirka 800 miljoner kronor och avser att under innevarande år bjuda in ytterligare investerare så att fonden får ett utfäst riskkapital om totalt högst cirka två miljarder kronor.

– Det känns fantastiskt inspirerande att bli partner på Mengus och att få vara med och bygga upp en ny fastighetsportfölj från grunden, säger Kristina Sawjani.

– Mengus har ett gott anseende med en lång historik av att förbättra fastigheter och hyresgästerbjudanden, samtidigt som man har levererat hög avkastning till sina investerare. Jag kommer att investera eget kapital i fonden, vilket känns spännande och tillför en ytterligare dimension av entreprenörskap i arbetet. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Mengus och att tillsammans med övriga duktiga personer på firman fortsätta att uppnå goda resultat i fonderna.

– Vi är stolta över att Kristina väljer Mengus och vi är övertygande om att hon kommer att utgöra ett unikt komplement till vårt team, säger Per Niklasson, vd för Mengus.

– Hon har en gedigen kompetens, stort nätverk och värdefulla erfarenheter från både rådgivnings- och ägarsidan. Kristina blir ett fantastiskt tillskott, och inte minst då vi är i början på en investeringsperiod och söker kontorsfastigheter i Stockholm att förvärva och utveckla, konstaterar Niklasson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige