Image
Brädstapeln 16
Brädstapeln 16 Bild: KPA Pension

KPA Pension köper Trygg Hansa-huset för 4,3 miljarder

Transaktioner KPA Pension, som är en del av Folksamgruppen, förvärvar kontorsfastigheten Brädstapeln 16 av Areim för 4,3 miljarder kronor. Det är den tredje största fastighetsaffären som hittills gjorts i Sverige.
Publicerad den 7 September 2019

Förvärvet av Brädstapeln 16 är en långsiktig investering som hjälper KPA Pension att förvalta kundernas pensionspengar tryggt och etiskt. Brädstapeln 16 är en stor kontorsfastighet på östra Kungsholmen som uppfördes 1975 för Trygg Hansa. Byggnaden innehåller 36 700 kvm uthyrningsbar area. Östra Kungsholmen är en attraktiv delmarknad på hyresmarknaden med sin närhet till alla slags kommunikationer, inte minst Stockholms central. Fastigheten byter ägare per den första november 2019.

– Vi är glada över att kunna förvärva en stor och riktigt bra fastighet i ett bra område i Stockholm där efterfrågan på kontorshyresmarknaden är mycket god och kommer att stärkas ytterligare framöver. Förvärvet ligger helt i linje med strategin att öka andelen fastigheter i KPA Pensions kapitalportfölj, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör för Folksamgruppen.

– Genom förvärvet ökar KPA Pensions fastighetsandel i kapitalportföljen från 7,0 till 9,2 procent, vilket är en del i den långsiktiga strategin att vara ledande tjänstepensionsbolag med bäst avkastning till anställda och arbetsgivare i kommuner och regioner, säger Britta Burreau, vd KPA Pension.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige