Image

Konkurskåk i Kållered såld

TRANSAKTIONER Efter flera turer är nu äntligen konkursade Centerplans Eken Center i Kållered, utanför Göteborg, såld. Köparen är en lokal aktör.
Publicerad den 18 November 2009

Det danska företaget Centerplan gick i konkurs i november 2008 och sedan dess har man försökt hitta en köpare till Eken Center. Fastigheten är värderad till drygt 80 miljoner kronor.

Men buden man fick låg långt under den nivån, det högsta budet låg på 25 procent av den nivån.

Men nu har alltså konkursförvaltare Ola Sellert på advokatfirman Trägårdh & Falkenborn hittat en köpare. Det är den lokala aktören Håkan Olsson som genom bolag köper fastigheten.

- Han vill inte kommunicera köpeskillingen, men jag tycker att vi efter omständigheterna fick ett bra pris, både Håkan och banken är nöjda, säger Ola Sellert till Fastighetssverige.

Håkan Olsson ska fortsätta driva köpcentrum i Eken Center.
- Han ska vidareutveckla det efter sitt koncept, säger Ola Sellert.

Håkan Olsson tillträdde vid slutet av oktober.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige