Image

Konkurskåk i Kållered såld

TRANSAKTIONER Efter flera turer är nu äntligen konkursade Centerplans Eken Center i Kållered, utanför Göteborg, såld. Köparen är en lokal aktör.
Publicerad den 18 November 2009

Det danska företaget Centerplan gick i konkurs i november 2008 och sedan dess har man försökt hitta en köpare till Eken Center. Fastigheten är värderad till drygt 80 miljoner kronor.

Men buden man fick låg långt under den nivån, det högsta budet låg på 25 procent av den nivån.

Men nu har alltså konkursförvaltare Ola Sellert på advokatfirman Trägårdh & Falkenborn hittat en köpare. Det är den lokala aktören Håkan Olsson som genom bolag köper fastigheten.

- Han vill inte kommunicera köpeskillingen, men jag tycker att vi efter omständigheterna fick ett bra pris, både Håkan och banken är nöjda, säger Ola Sellert till Fastighetssverige.

Håkan Olsson ska fortsätta driva köpcentrum i Eken Center.
- Han ska vidareutveckla det efter sitt koncept, säger Ola Sellert.

Håkan Olsson tillträdde vid slutet av oktober.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige