Image
Caroline Turkowitch, verksamhetschef på LW Fastigheter, Pontuz Löfgren, fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren AB och Gustav Carp, vd på Klematis Fastigheter.
Caroline Turkowitch, verksamhetschef på LW Fastigheter, Pontuz Löfgren, fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren AB och Gustav Carp, vd på Klematis Fastigheter. Bild: Lovisa Andersson

Klematis Fastigheter köper tolv bostadshus i Kalmar

Transaktioner Klematis Fastigheter, som ingår i Holmströmgruppen, har i dagarna köpt åtta bostadsfastigheter i centrala Kalmar och fyra bostads-/vårdfastigheter i Läckeby/Rockneby av Kalmarföretaget LW Fastigheter för 270 miljoner kronor.
Publicerad den 2 September 2019

Klematis Fastigheters framtida mål är att expandera i regionen med fokus på långsiktig och hållbar förvaltning.

– I och med det här förvärvet uppskattas vårt fastighetsbestånd till cirka 500 bostäder samt flera vårdboenden och kommersiella lokaler i Kalmar. Vi har en stor framtidstro på Kalmar, säger Klematis vd Gustav Carp.

LW Fastigheters vd Lars Wärnberg säger:
– Kalmar är numera en Universitetsstad, och vi har märkt ett stort intresse både från svenska och nordiska investerare. Detta gör att vår fastighetsmarknad får ökad styrka och stabilitet. Vi är glada för att Klematis har valt att etablera sig i vår fina stad och önskar dom lycka till, säger Lars Wärnberg, ägare och koncernchef för LW Fastigheter.

– Vi har stora projekt på gång och behövde se över portföljen. Det är en strategisk avyttring av mindre hyresfastigheter då vi renodlar verksamheten och satsar på en förstärkt organisation inom projektutveckling såväl som förvaltning.

Affären har förmedlats av Pontuz Löfgren AB. Det är den hittills största affären som Pontuz Löfgren AB har genomfört.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige