Image

Klart för NCC-hotell i Karlskrona

BYGG Kommunstyrelsen i Karlskrona godkände nyligen avtalet med NCC som vill köpa Gasverkstomten. NCC vill bygga hotell med konferenslokaler och cirka 180 rum på tomten.
Publicerad den 9 Januari 2008

År 2000/2001 inleddes ett samarbete mellan kommunen och byggföretaget NCC som var berett att satsa pengar på ett nytt hotell i Karlskrona. En överenskommelse träffades där NCC skulle köpa Gasverkstomten av kommunen för fem miljoner, bygga hotellet och därefter överlåta det till en operatör som NCC ansåg lämplig.

Den 19 december 2007 tecknades ett avtal mellan Karlskrona kommun och NCC om att företaget får köpa Gasverkstomten för 5 miljoner. NCC lämnar samma dag in en bygglovsansökan till kommunen där de vill bygga ett hotell med konferenslokaler och cirka 180 rum på tomten.
Då NCC:s förslag till hotell helt följer den gällande detaljplanen skulle ett beslut om bygglov i princip kunna tas av en enskild tjänsteman. Men eftersom frågan om hotell på Gasverkstomten är kontroversiell fattas det formella beslutet av miljö- och byggnadsnämnden.

Innan hotellbygget kan starta måste Gasverkstomten saneras och eftersom Karlskrona kommun ägde gasverket är det också kommunen som idag är ansvarig för saneringen.

Kostnaden beräknas till högst 17 miljoner kronor och det är enligt reglerna inte möjligt att få statsbidrag till saneringen om tomten ligger inom detaljplanelagt område och ska exploateras. Det spelar alltså ingen roll om man bygger bostäder, hotell eller saluhall på marken, kommunen måste ändå själv betala miljösaneringen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige